Wireframe / Prototype

Wireframe – een schets van de software-oplossing

Nadat uw noden duidelijk beschreven zijn, is het voor u in vele gevallen handig dat u een snelle, visuele representatie heeft van de software-oplossing in een wireframe zodat u de flows en de functionaliteiten in de software-oplossing kan zien en er kan bijgestuurd worden waar nodig. Het is als het ware een schets van de software-oplossing. Kloppen de flows, zit alle functionaliteit erin en is het wel praktisch genoeg voor u ? Of om het met andere woorden te zeggen, is de user experience zoals gewenst ?

Prototype – visueel en interactie zoals in het eindprodukt

Zit de user experience van de software-oplossing goed, dan kunnen we overgaan naar een data-driven prototype, indien gewenst. In het prototype wordt de definitieve user interface vastgelegd en is er reeds interactie mogelijk zodat u de werking echt ervaart. Het geeft u een realistisch idee van het eindprodukt. en zorgt ervoor dat iedereen op dezelfde golflengte zit wat betreft het visuele en de functionaliteiten.

Het is niet in alle gevallen nodig om beide te voorzien, dit is afhankelijk van de complexiteit van de software-oplossing.

Tool die gebruikt wordt voor prototyping is JustInMind.